استیکو انرژی، طراح و سازنده تجهیزات پتروشیمی

مخزن دوجداره

وبلاگ و اخبار

مخزن دو جداره

مشخصات فنی منبع دوجداره

منبع دوجداره یک آبگرم کن می باشد که جهت گرم کردن آب گرم بهداشتی به صورت غیر مستقیم با توجه به نیاز ساختمان داخل موتورخانه نصب می گردد. تمامی ساختمان های مسکونی، اداری یا تجاری که نیاز به آب گرم بهداشتی دارند، لزوما به یک مبدل گرمایی نیاز دارند. این مبدل می تواند منبع دوجداره و منبع کویلی باشد.

ساختمان منبع دوجداره موتورخانه

منبع دوجداره آب گرم نوعی منبع موتورخانه و یکی از قدیمی ترین و همزمان مدرن ترین تجهیزاتی است که در موتور خانه در راستای افزایش بهره وری مورد استفاده قرار می گیرد. ساختمان این منبع از دو لایه داخلی و بیرونی ساخته شده و علت نامگذاری آن نیز همین است. در جدار داخلی دستگاه آب گرم مصرفی قرار دارد و در جدار خارجی، آب گرم از سیستم موتورخانه (بویلر) جریان دارد. به دلیل فشار بیشتر در قسمت جداره اول که آب شهر جریان دارد باید جداره داخلی با ضخامت بیشتری نسبت به جداره خارجی که آب سیستم گرمایشی جریان دارد در نظر گرفته شود. بنابراین برای بیان ضخامت ورق گالوانیزه جهت ساخت جداره های مخزن دوجداره گالوانیزه از دو عدد استفاده می شود. برای مثال برای یک مخزن دوجداره موتورخانه به ضخامت 5-3 نشان دهنده این می باشد که جداره داخلی از ضخامت 5 میلیمتر و جداره خارجی از ضخامت 3 میلیمتر ساخته شده است.

مخزن دو جداره

طرز کار منبع دوجداره موتورخانه

در این قسمت بطور مختصر با با طرز کار منبع دوجداره آشنا خواهیم شد. منبع دو جداره که از تجهیزات گرمایش و موتورخانه به شمار می رود، جهت گرم کردن آب مصرفی داخل موتورخانه قرار می گیرند و ساختار کلی آنها به صورت افقی (خوابیده) و در ظرفیت های مختلف بر اساس نیاز مصرفی ساختمان از 300 تا 1500 لیتر ساخته می شوند. باید توجه داشت که ظرفیت مخزن دوجداره موتورخانه باید متناسب با ظرفیت حرارتی دیگ و همچنین مقدار مصرف آب گرم بهداشتی در ساعت برای هر واحد انتخاب شود، در غیر این صورت راندمان به شدت کاهش می یابد.

لوله کشی منبع دوجداره موتورخانه باید به گونه ای باشد که ورودی شهر با آب گرم سیستم گرمایشی مخالف هم باشند. آب سرد ورودی به منبع از لوله کشی شهر از پایین منبع وارد شده و پس از تبادل حرارت از سمت بالای مخزن خارج می شود. همچنین آب سیستم گرمایشی از بالای مخزن وارد جداره دوم شده و مخالف جهت با آب مصرفی مجدد به بویلر باز می گردد. به عدسی جداره میانی منبع یک عدد بوشن نصب شده که آب برگشت مصرفی به آن متصل می شود.

نقاط قوت منبع دوجداره موتورخانه

عدم افت فشار آب

عدم نیاز به استفاده از پمپ

قیمت کمتر و مقرون به صرفه بودن

نصب آسان

کم بودن هزینه های تامین انرژی

جهت گرم کردن آب سرد، نیاز به انرژی مصرفی کمی دارد.

نقاط ضعف منبع دوجداره موتورخانه

افت حرارتی بیشتر در مقایسه با مبدل های دیگر

عدم تعمیر در زمان پوسیدگی و سوراخ شدن لایه های داخلی

تلفات حرارتی بیشتر در مقایسه با مبدل صفحه ای

با توجه به نوع طراحی و عملکرد منبع، تنها به صورت افقی تولید می شود و جهت نصب نیاز به فضای بیشتری دارد.

در منابع دو جداره ای که ظرفیت بالایی دارند، اسیدشویی و شست و شوی منبع بسیار سخت است.

در صورت ایجاد خوردگی یا به وجود آمدن سوراخ به خصوص در اطراف عدسی، تعمیر منبع غیرممکن است.

نکات مهم در حین استفاده و نصب منبع دوجداره

پیش بینی حمل و نقل منبع در زمان ساخت اتاقک موتورخانه، زیرا امکان عبور دادن منابع با ظرفیت های بالا از درب موتورخانه وجود ندارد.

نصب الزامی شیر اطمینان روی منبع جهت تنظیم فشار و دمای منبع

استفاده از یک شیر جهت هدایت آب مصرفی

استفاده از یک استراکچر جهت نگهداری مخزن دوجداره موتورخانه

برای منابع عمودی باید یک فونداسیون به ضخامت 10 سانتی متر و تراز کامل تعبیه کرد.

استفاده از یک منبع دو جداره زاپاس در زمان خرابی منبع اصلی در موتورخانه توصیه می شود.

به هنگام خرید منبع دو جداره، به ابعاد، ظرفیت منبع و ظرفیت ورق توجه نمایید.

در زمان خرید منبع دو جداره، عدسی دارای ضخامت ورق بالا را انتخاب نمایید.

منبع دو جداره چیست؟

این ساختار از دو لایه مجزا که به هم متصل هستند، تشکیل شده است که فضای میانی آن با هوا یا ماده عایق پر شده است. منبع دو جداره به ویژه در مواردی که نیاز به جلوگیری از انتقال حرارت یا حفاظت از محتوا در مقابل تغییرات دما و فشار وجود دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع دو جداره یک مخزن استوانه ای شکل است که از دو بخش یا قسمت تشکیل شده است جداره داخلی  اب گرم مصرفی و در جداره بیرونی که به دور اب مصرفی تمیز در حال گردش میباشد اب دیگ موتورخانه است و  به منظور گرم کردن آب مصرفی ساختمان‌ها مسکونی اداری تجاری و… تولید میشود و از ظرفیت ۳۰۰ الی ۱۰۰۰ لیتر و در مواقع سفارشی و نیاز مصرف کننده در لیتراژهای ۱۲۰۰ ، ۱۵۰۰ و  ۲۰۰۰ لیتر میتوان ساخت.

مزایا:

کارایی بالا: به دلیل مساحت بزرگ تماس آب با صفحات گرم، مبدل صفحه‌ای معمولاً کارایی بالایی دارد و می‌تواند آب را به سرعت گرم کند.

فضای کمتر: بر خلاف منابع آبگرم دوجداره که برای نصب نیاز به فضای بیشتری دارند، مبدل صفحه‌ای به دلیل طراحی فشرده‌تر، فضای کمتری را اشغال می‌کند.

قابلیت نصب آسان: نصب و راه‌اندازی مبدل صفحه‌ای به طور کلی ساده‌تر است و نیازی به اتصالات پیچیده و مجرد ندارد.

محدودیت‌ها:

تأخیر در ارائه آب گرم: در مبدل صفحه‌ای، آب سرد وارد می‌شود و باید ابتدا صفحات گرم شود تا آب گرم تولید شود. این موجب تأخیر در ارائه آب گرم به کاربر می‌شود.

حساسیت به کیفیت آب: مبدل صفحه‌ای می‌تواند به رسوبات و کلسیم موجود در آب حساس باشد و در صورت تجمع رسوبات بر روی صفحات، کارایی آن کاهش یابد.

محدودیت در تنظیم دما: برخی از مبدل‌های صفحه‌ای دارای تنظیم دمای محدودی هستند و امکان تنظیم دقیق دما وجود ندارد.

قبل از انتخاب مبدل صفحه‌ای به عنوان جایگزین منبع آبگرم دوجداره، بهتر است نیازها و محدودیت‌های خود را مورد بررسی قرار داده و با توجه به شرایط خاص خود تصمیم‌گیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو استیل صنعت