خط تولید گندله
مزايای گندله:
1- شكل كروي و اندازه تقريباً يکسان و مشابه ذرات گندله 2- بطور يكنواخت در مقطع كوره بلند پخش می شوند; 3- جلوگيری از انسداد جريان گاز در تنوره كوره بلند; 4- تبادل حرارتي خوب بين مواد; 5- نزول يكنواخت بار در كوره بلند.
گندله درمقايسه با کلوخه:
1- درصد آهن بالاتر; 2-تركيب شيميايي يكنواخت تر; 3- به دليل تخلخل ميکروسکوپی بيشتر و يکنواخت تر، احياپذيري بهتر;
مراحل عمليات:
-1آماده کردن و مخلوط کردن مواد اوليه، 2- گندله سازی، 3- پختن یا سخت کردن گندله ها.
آماده سازی و مخلوط کردن مواد اوليه:
مثال:کنسانتره تغلیظ و فیلتر شده سنگ آهن (80درصد ذرات ریزتر از 44 ميكرون ) با رطوبت حدود 10 درصد و بنتونيت يا موادي مانند كلريدسديم يا كلريد كلسيم (به عنوان چسب) مخلوط مي كنند (بادقت کمتر از کلوخه سازی.(
مهمترين خصوصيتهايي كه بر توليد گندله در ديسك و نحوی حركت مواد درون ديسك موثرند عبارتنداز:
-1قطر ديسك، 2- زاویه ديسك با افق (شيب ديسك)، 3- سرعت چرخش يا دوران ديسك، 4- ارتفاع ديواره هاي ديسك.
نقش بنتونيت در شکل گيری تيله(گندله خام):
بنتونيت ماده ای است شامل حدود 66 درصد سيليکا، حدود 28 درصد آلومينا و حدود 5 درصد آب.
بنتونيت ماده ای است با پلاسيسيته بالا که با جذب آب منجر به افزايش پلاسيسيته وکشش سطحی و بهبود استحکام در مرحله توليد تيله می شود.
مکانيزم تشکيل گندله:
فرضيات مکانيزم گندله شدن ذرات :
-1 نيروهاي حاصل از كشش سطحي و خاصيت مويينگي و ترشوندگي ذرات كانه، -2 نيروهاي مكانيكي حاصل از برخورد گندله ها و وزن آنها، 3- نيروهاي شيميايي بعلت افزودن انواع چسبها.
در ديدگاه جديدتر، مکانيزم تشكيل هسته ها و تشكيل گندله خام شامل سه مرحله است:
1- تر شدن ذرات و جوانه زني. در اين مرحله توزيع لايه مايع بر روي بستري از ذرات ريز پخش شده و توزيعي از جوانه هاي اوليه را بوجود مي آورد .
-2 پيوستن جوانه ها به يكديگر و رشد آنها در اثر برخورد به مواد شارژ يا تجهيزات گندله سازي و يا با يكديگر.
-3 سايش و متلاشي شدن توده ها، كه در اثر سايش، ضربه يا فشارهاي وارده توده هاي درشت متلاشي شده و جوانه هاي جديدتري توليد مي شود.
پختن و سخت کردن گندله ها- روش بستر متحرک:
-1در اين سيستم گندله خام روي شبكه يا بستر متحركي كه بطور دائم حول دو محور در حركت است، شارژ ميشود و ضمن حركت، مراحل مختلف خشك شدن، پخته شدن و سرد شدن را طي مي کند .
-2 به منظورمحافظت کف و ديواره بستر با لايه اي از گندله هاي پخته شده.
3- اين روش بسيار انعطافپذيرميباشد ( ميتوان سرعت خشككردن، پختن و سرد كردن را براي شارژهاي مختلف تغيير داد)
4- حدوداً 25 درصد از سطح شبكه براي خشك كردن، 40 درصد براي پيشگرم كردن و پختن و 35 درصد بقيه براي سرد كردن استفاده مي شود.
فرايند سخت کردن
مراحل سخت کردن: خشك كردن، پيشگرم كردن و پختن.
خشك كردن گندله خام: هنگام خشك كردن، دماي گازهاي خشك كننده و مقدار حرارت ارائه شده به بستر بايد كنترل شود و از تبخير سريع رطوبت كه باعث ترك برداشتن گندله ها مي شود اجتناب گردد (ايجاد فشار و تنش داخلي در گندله شده و در نتيجه ترك و انهدام(.
فرايند پخت (سخت کردن):
مراحل: خشككردن، پيشگرم كردن و پختن.
پيش گرم کردن و پخت گندله.
دماي گندله در مرحله پيشگرم و پخت به ترتيب تا 1000 و 1300 درجه سانتيگراد افزايش می يابد.
بايد دقت کرد که بستر گندله يكنواخت گرم شود و دما در يك نقطه يا جاي خاص، خيلي زياد و بيرويه بالا نرود.
بايد بهترين شرايط انتقال حرارت از گاز به جامد تامين گردد. بازده حرارتي بالا بوده و مصرف انرژي حرارتي حداقل شود .
تغييرات فيزيكي و شيميايي گندله و مکانيزم سخت شدن:
تغييرات شيميايي در ناحية پيشگرم :
الف- اكسيداسيون قسمتي از مگنتيت .
ب- تبخير آب ساختماني و ايجاد پيوندهاي اكسيدي جامد و رشد ذرات.
تغييرات شيميايي در ناحيه پخت گندله :
الف- تكميل شدن اكسيداسيون مگنتيت و رشد دانهها.
ب- واكنش شيميايي بين مواد باطله موجود در گندله و مواد افزودني و چسبها، ايجاد فازهای زود ذوب شيشه ای و سرباره.
ج- افزايش استحکام.
خط تولید گندله
گندله آهن گوی فلزی است که از نرمه های آهن و مواد افزودنی مثل شیر آهک، بنتونیت، آب و مواد آلی، شیر آهک درست می شود و از آن جایی که از قابلیت های ویژه ای برخوردار است در صنعت فولاد سازی کاربرد زیادی دارد و جزء متریال های مهم این صنعت به حساب می آید. البته امروزه با پیشرفت های زیادی که در حوزه صنعت و تکنولوژی به دست آمده، روش های بسیاری برای ساخت این محصول طراحی شده است که باعث می شود با کیفیت های متفاوتی به بازار عرضه شود. ما قصد داریم در ادامه به اختصاصی در مورد خط تولید گندله آهن صحبت کنیم و فرآیند ساخت این سازه مهم را به طور کامل توضیح دهیم. به شما هم پیشنهاد می کنیم که برای آشنایی بیش تر با این سازه و کارایی های آن تا پایان با ما همراه باشید.
پختن و سخت کردن گندله با روش بستر متحرک
یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین روش هایی که برای ساخت گندله های آهن طراحی شده، روش بستر متحرک است. در این روش تمام مراحل ساخت گندله ها روی یک بستر متحرک انجام می شود. یعنی گندله های خام روی یک بستر متحرک پخته و خشک می شوند. جالب است بدانید که این روش انعطاف پذیری بالایی دارد و تولید کننده ها هر طور که بخواهند می توانند سرعت فرآیند ساخت را تنظیم کنند، به همین دلیل نیز این روش در قیاس با سایر روش ها خیلی پر کاربرد تر است و حتی می توان گفت که بخش اعظمی از گندله هایی که در حال حاضر در بازار هستند با همین روش تهیه شده اند.
فرایند سخت کردن گندله در خط تولید گندله
بعد از این که گندله های آهن به اندازه دلخواه میرسند و از دستگاه خارج می شوند یک فرایند مهمی بر روی آن ها اجرا می شود که سخت سازی نام دارد. در این فرایند گندله ها را تا مقداری کم تر از نقطه ذوب گرم می کنند. اجرای فرآیند سخت سازی سبب می شود که میزان مقاومت گندله های آهن به صورت قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند و زمانی که در کوره قرار داده می شوند بهتر بتوانند گرما و حرارت آن را تحمل کنند. نا گفته نماند که اگر برای اجرای این فرایند از دستگاه های مخصوص و جدید استفاده شود و تمام اصول و مبانی لازمه مو به مو انجام شود، نه تنها کیفیت گندله ها افزایش پیدا می کند بلکه فرایند خنک سازی آن ها نیز سریع می شود و نیاز مصرف کننده بهتر برآورده می شود. از آن جایی که کیفیت گندله های آهن به طور مستقیم بر روی کارایی سازه های فولادی تأثیر می گذارد و عدم مرغوبیت این گندله های فلزی می تواند خسارت های سنگینی به بار بیاورد ما به کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند توصیه می کنیم که برای خرید این محصول به سایت فروشگاه آهن پویا به آدرس اینترنتی مراجعه کنند و بهترین گزینه ممکن را خریداری کنند. خوب است بدانید که آهن پویا یکی از معتبر ترین و خوشنام ترین سایت هایی است که در حوزه خرید و فروش انواع مختلف گندله های آهن فعالیت می کند و محصولات آن از همه لحاظ مورد تأیید هستند و توانسته اند محبوبیت زیادی میان مصرف گنندگان به دست بیاورند. ما نیز به شما اطمینان می دهیم که با مراجعه به فروشگاه آهن پویا می توانید بهترین محصول مورد نیاز خود را با قیمت مناسب بخرید تا کیفیت و کارایی تولیدات شما ارتقاء پیدا کند.