استیکو انرژی، طراح و سازنده تجهیزات پتروشیمی

کلاسیفایر

وبلاگ و اخبار

پروژه ها ی پتروشیمی

کلاسیفایر چیست

کلاسیفایر تصفیه فاضلاب grit classifier یا دانه گیر از مهم ترین و در عین حال ساده ترین تجهیزات برای حذف مواد جامد و دانه ریز در آب می باشد. این دستگاه در صنایع مختلف کاربرد داشته و می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای حوضچه های دانه گیری و تصفیه آب آشامیدنی و فاضلاب محسوب شود. از اصلی ترین دلایل برای استفاده از دستگاه کلاسیفایر تصفیه فاضلاب می توان به جلوگیری از آسیب وارد شدن به پمپ و سایر قطعات موجود در دستگاه های تصفیه اشاره نمود. به همین خاطر است که کلاسیفایر اغلب در مرحله پیش تصفیه فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز کار کلاسیفایر

در ساختار در نظر گرفته شده برای طراحی کلاسیفایر از چند قطعه اصلی استفاده می گردد که عبارتند از:

بدنه classifier از جنس کربن استیل و کاملا عایق در برابر رطوبت، دما و ضربه

نوار نقاله حلزونی به منظور ایجاد نیروی گریز از مرکز

الکتروگریبکس

در حالت کلی طرز کار دستگاه کلاسیفایر شامل مراحل زیر می باشد:

 

آب از دریچه ورودی وارد بدنه دستگاه میشود.

جریان نوار نقاله حلزونی موجود در داخل بدنه دستگاه باعث حرکت نوار شده و نیروی گریز از مرکز ایجاد می گردد

ذرات ریز و دانه های شن در اثر حرکت دوران نوار نقاله از آب جدا شده و به سمت خروجی دستگاه حرکت نموده و از آن خارج میشوند

آب بدون شن و ماسه و مواد آلی دانه ای شکل برای مصرف در محیط های مورد نظر آماده میشود.

طراحی کلاسیفایر

همان طور که اشاره شد، اساس طراحی کلاسیفایر در ایجاد نیروی گریز از مرکز در داخل بدنه دستگاه می باشد. با کمک این شیوه طراحی تا حد زیادی می توان در هزینه مصرف انرژی صرفه جویی نمود و راندمان دستگاه را افزایش داد. در اغلب دستگاه های کلاسیفایر راندمان بالای 95% می باشد. مساله بسیار مهمی که در طراحی کلاسیفایر در نظر گرفته میشود، جنس و متریال به کار رفته در قطعات و اجزای مختلف دستگاه می باشد. تمام قطعات موجود در این دستگاه از جنس کربن استیل تولید شده و مقاومت بالایی در برابر خوردگی و پوسیدگی دارند.

پروژه ها ی پتروشیمی

تولید و ساخت کلاسیفایر

کاربرد دستگاه دانه گیر در صنایع مختلفی کاربرد داشته و استفاده از آن اهمیت زیادی در بالا بردن عمر سایر تجهیزات تصفیه فاضلاب دارد. به همین خاطر، گروه صنعتی هفت، تولید و ساخت کلاسیفایر تصفیه فاضلاب را در مجموعه فعالیت های خود قرار داده است. لازم به ذکر است که تمام مراحل طراحی و تولید کلاسیفایر در این مجموعه توسط مهندسین حرفه ای و با تجربه صورت گرفته و بر اساس استانداردهای بین المللی انجام می شوند. در صورت نیاز به اطلاع از مشخصات این تجهیزات می توانید با کارشناسان گروه صنعتی هفت و از طریق شماره های تماس ذکر شده در پایین صفحه در ارتباط باشید.

قیمت کلاسیفایر

قیمت کلاسیفایرها مانند سایر دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی نرخ مشخصی نداشته و بر اساس فاکتورهای متعددی تعیین میشوند. جنس و متریال به کار رفته در بدنه و سایر قطعات دستگاه calssifire، اندازه و ابعاد و گنجایش آن از جمله مواردی هستند که بر قیمت کلاسیفایر اثرگذار هستند. برای استعلام قیمت کلاسیفایر می توانید با گروه صنعتی هفت در ارتباط باشید.

پروژه ها ی پتروشیمی

کاربرد grit classifier

وجود مواد جامد و دانه های ریز مانند شن و ماسه در آب یکی از بزرگترین محدودیت ها در تجهیزات مختلف صنعتی می باشد که آسیب جدی به قطعات آنها وارد می کند. به همین خاطر، حذف دانه ها و شن و ماسه با روش های مختلفی از قبیل کلاسیفایر صورت می گیرد. از جمله کاربردهای دستگاه grit classifier می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:

حذف شن و ماسه در تصفیه آب آشامیدنی

حذف دانه های ریز در آب در مرحله پیش تصفیه فاضلاب به منظور جلوگیری از ورود آسیب به پمپ و سایر قطعات

جلوگیری از رسوب املاح و گرفتگی لوله ها

افزایش راندمان کاری کلاریفایر و تجهیزات هوادهی

مزایا دستگاه calssifire

علاوه بر کارایی مناسب و تاثیر زیادی که calssifire بر کیفیت آب می گذارد، دلایل دیگری نیز در کاربرد گسترده این تجهیزات موثر هستند که عبارتند از:

مقاومت بالا در برابر دما، رطوبت و ضربه بخاطر استفاده از کربن استیل در ساخت قطعات دستگاه

عملکرد آسان و استفاده از آن بدون نیاز به تجربه قبلی

کاهش مصرف انرژی

هزینه نصب، نگهداری و تعمیر پایین

قابلیت طراحی و تولید کلاسیفایر در اندازه و ظرفیت های مختلفپ

کلاسیفایر

کلاسیفایرها به دستیابی به کنترل اندازه بهینه، بهبود کیفیت محصول، افزایش کارایی و افزایش توان کمک می کنند. آنها را می توان در عملیات معدنکاری و همچنین در جداسازی سنگدانه ها و تولید شن و ماسه استفاده کرد.

کلاسیفایر، مواد فوق‌ریز، ریز و درشت را در معدن، تولید سنگدانه‌ها، تولید شن و ماسه و سایر فرآیندهای صنعتی جدا و بازیابی می‌کنند. این دستگاه به دو مدل تر و خشک تقسیم بندی می گردند. کلاسیفایر تر در انتهای پکیج تصفیه فاضلاب شن و ماسه و دانه های درشت را می گیرد و کلاسیفایر خشک شامل مدلهای گرانشی، اینرسی گرانشی، گریز از مرکز، سیکلونی، ژیروتور و کلاسیفایرهای قابل حمل می باشد.پ

کلاسیفایر (Grit Classifier) دستگاهی است مشتمل بر یک مخزن پایین شیبدار و یک نوار نقاله پیچ که سنگ، شن و ماسه را از فاضلاب تصفیه شده جدا می‌کند. تشکیل شده است. آب ورودی به آرامی به داخل قیف ورودی جریان می یابد، شن ته نشین‌شده در کف مخزن جمع آوری شده، توسط نوار نقاله پیچی بلند میگردد و سپس تخلیه می شود. آب خروجی نیز از بالای قیف تخلیه می شود تا امکان حذف کامل شن را فراهم کند. قطر پیچ و در نتیجه مدل کلاسیفایر با توجه به حجم شنی که آبگیری می شود متفاوت است.

حوزه های کاربردی این دستگاه ها بسیار گسترده است. بطوریکه از پکیج های فاضلاب شهری تا جداسازی رسوبات و مواد سنگین در تولید و پسماندهای فرآیندی در صنایع شیمیایی، مواد غذایی، کاغذ و دفع زباله را شامل می‌شود.

کلاسیفایر چیست؟

دستگاه کلاسیفایر بخصوص در فرآیندهای تصفیه فاضلاب، میتواند به عنوان یک دستگاه کمکی قدرتمند برای محافظت از سایر تجهیزات و ساختارهای عملکردی تصفیه خانه‌ها، محسوب شود. به‌جهت درک هرچه بیشتر، توجه داشته باشید که فاضلاب تصفیه نشده حاوی انواع مواد جامد معدنی مانند:

  • ماسه،
  • خاکستر و
  • شن

است که در مجموع به عنوان لایه‌های شن (یا گاهاَ توده های لجن) شناخته می شوند. مقدار شن در فاضلاب بستگی به این دارد که منبع آن از منشاء بهداشتی یا سایر منابع آلاینده باشد. شن بسیار ساینده است؛ بنابراین در صورت عدم برداشتن، به پمپ‌ها و مخازن ته نشینی آسیب می رساند. در تصفیه خانه های آب و فاضلاب مدرن امروزی، کلاسیفایر ها عمدتاً در مراحل اولیه فرآیند تصفیه فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرند تا تجهیزات پایین دست آسیب نبینند.

این دستگاه یک واحد حذف، انتقال و آبگیری شن برای جریان هایی از 15 گالن در دقیقه تا 950 گالن در دقیقه است. هر مدل با دقت طراحی شده است تا به طور موثر سنگ ریزه را از فاضلاب یا دوغاب شن جدا کند.

نحوه عملکرد کلاسیفایر

طراحی و مکانیزم کارکرد کلاسیفایر بصورتی است که یک جریان آرام ایجاد می کند که ذرات شن را قادر می سازد ته نشین شوند. البته بیاد داشته باشید که ابتدا جریان های فاضلابی یا جریانات حاوی مقادیر قابل توجه شن، از طریق دریچه‌ی ورودی به این تجهیزات راه می‌یابند. بدینگونه که:

همه انواع کلاسیفایر ها معمولاً دوغاب شن را از یک پمپ ایرلیفت یا یک پمپ شن دریافت می‌کنند. بیشتر کلاسیفایرها دوغاب شنی که 1-3 درصد مخلوط جامد است را به خود راه میدهند.

پس از آرامش یافتن جریان و ساکن ماندن آن، تقریباَ تمامی:

دانه‌های شن،

عناصر شناور در جریان،

مواد جامد

و… که از چگالی بالاتری برخوردار هستند، ته‌نشین خواهند شد. همانطور که شن ته نشین می شود، یک پیچ بدون محور، شن و عناصر جامد را از پایین قیف به سمت تخلیه می برد و باعث شستن و آبگیری بیشتر شن و ماسه می‌شود. قیف کلاسیفایرها برای کوتاه‌ترین زمان نگهداری طراحی شده‌اند تا اجازه دهد شن‌های سنگین‌تر برخلاف مواد آلی سبک‌تر، ته نشین شوند. مواد آلی با سرریز بدون شن، از قیف خارج شده و به فرآیند پکیج بازگردانده می شوند. همانطور که شن از شیب بالا برده می‌شود و از ارتفاع خط آب عبور می کند، با چرخاندن یک نوار نقاله پیچی بسیار آهسته، این اجازه را می دهد تا آب به داخل قیف برگردد. نهایتاَ نوار نقاله پیچی، سنگ ریزه را به خارج از سیستم و معمولاً به داخل زباله دان منتقل می کند. (تا سپس به محل دفن زباله منتقل شود)

سرعت ته نشینی تمام ذرات در کلاسیفایرها یکسان است؟

بسیاری از کارفرمایان به دلیل عدم دید درست و عدم آگاهی کامل، از کلاسیفایر ها توقع دارند که در یک مدت زمان مشخص، تمامی ذرات جامد را (بصورت یکسان) دانه گیری کنند. در حالی که داشتن چنین تفکر و انتظاری، اساساَ اشتباه و دور از واقعیت است. زیرا عناصر جامد/ شن‌ها با سایزهای متفاوت و وزن‌های مختلفی، بصورت ترکیبی در یک جریان فاضلابی وجود دارند. بنابراین باتوجه به همین اوزان و چگالی متفاوت، سرعت ته نشینی تمامی ذرات یکسان نخواهد بود.

لزوم خرید کلاسیفایر فاضلاب

کلاسیفایر به عنوان اسکرو شن، جداکننده شن و ماسه (یا طبقه بندی کننده آنها) نیز شناخته می شود. نکته‌ی جالب اینکه در انواع پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی، در قسمت سر (جلوی پکیج) برای کمک به جداسازی شن از مواد آلی و آب، قابلیت نصب و استفاده دارند.

فارغ از جنبه های پالایشی، خرید کلاسیفایر میتواند یک اقدام دفاعی برای محافظت از سایر دستگاه‌های گرانقیمت پالایشی نیز لقب بگیرد. برای کمک به کاهش ساییدگی پمپ های بالادست و تجهیزات مکانیکی، حذف سنگ ریزه باید در ابتدای پکیچ ها انجام شود. وجود شن ها همچنین می‌تواند باعث:

انسداد لوله؛ و

کاهش حجم موثر حوضه های تصفیه

شود و راندمان کلی امور تصفیه را شدیداَ تحت الشعاع قرار دهد!!. غالباَ انسداد لوله‌ها بدلیل رسوبهای حاصل از املاح، اتفاق می افتد و دانه گیر های مکانیکی میتوانند به خوبی مانع این مسئله شوند. کلاسیفایر معمولاً از یک قیف تشکیل شده‌است که در بالای یک نوار نقاله پیچ شیبدار قرار گرفته است. معمولاً جنس بدنه این دستگاه‌‌ها از محفظه فولادی ضد زنگ ساخته می‌شوند و به دلیل کاربرد ساینده، مقاومت بالایی در برابر سایش روی پیچ دارند.

نکته: نصب کلاسی‌فایر در کنار سیستم های هوادهی، موجب افزایش بازده واحدهای هوادهی میشود.

قطعات و اجزای کلاسیفایرها

انواع کلاسیفایر از اجزا و قطعات متعددی تشکیل شده‌اند. مهمترین و تعیین کننده‌ترین اجزای تشکیل دهنده این دستگاه های دانه گیر مکانیکی عبارتست از:

پمپ‌های ایر لیفت. (پمپی برای دریافت جریانات فاضلاب حاوی شن است)

بدنه. (بدنه‌ی این دستگاه از فولاد ضد زنگ استیل 304 یا 316 ساخته شده است. محکم، جمع و جور و کاملا محصور است تا تعمیر و نگهداری را به حداقل برساند و نصب را ساده کند)

قیف دستگاه (مخزن کج دانه گیر)

نوار نقاله پیچی. (نوارهای نقاله اسپیرال یا حلزونی، به نوعی ایجاد کننده‌ی نیروی سانتریفیوژ می باشند)

شفت. (با نوع کارکرد دورانی. گاهاَ برخی از مدلهای دارای نوار نقاله، نیازی به شفت ندارند)

سرریزگاه ها و دریچه ورودی

ماردون

ELECTRO GEARBOX.

مزایای استفاده از کلاسیفایر

زمانی که برای اصلاح ساختار واحدهای پالایشی فاضلاب، پای مولفه هایی همانند: «راندمان بالا، هزینه کم و قابلیت اطمینان» به میان آمده و در اولویت قرار میگیرند، استفاده از کلاسیفایر یک گزینه مناسب می باشد. به‌دلیل قابلیت اطمینان، عمر طولانی و مصرف کم انرژی، قطعا خرید دستگاه کلاسیفایر یک سرمایه‌گذاری ارزشمند است. این دستگاه برای جداسازی شن یا انواع دیگر ذرات رسوبی طراحی شده است. اصلی‌ترین مزایای بهره گیری از Classifier (دانه گیر مکانیکی)، به شرح ذیل می‌باشد:

حذف شن با هزینه پایین از فاضلاب

حداکثر آبگیری شن

جداسازی هر ذره با چگالی بالا

عملیات فیزیکی بدون نیاز به مواد شیمیایی

سنگ ریزه به طور قابل ملاحظه ای، عاری از مواد آلی می شود.

استفاده به عنوان دستگاه جانبی در کنار ماشین های تغلیظ کننده صنعتی

حداقل هزینه نگهداری و تعمیرات

کاهش مصرف انرژی

طراحی قوی با عمر عملیاتی طولانی

نوار نقاله پیچ بدون شفت؛ برای آبگیری و تخلیه مواد جدا شده

بدون نیاز به بلبرینگ غوطه ور

هنگام کار در جریان بهینه، جداسازی شن تا 98٪ (اندازه دانه 0.2 میلی متر) است.

به دلیل تزریق خودکار هوای ذاتی سیستم، مواد آلی در جریان باقی می ماند و از طریق خروجی تخلیه می شود.

تخلیه خودکار شن و آبگیری استاتیکی همزمان

کار کردن با کلاسیفایر بسیار ساده است. بطوریکه احتیاجی به هیچ پیش زمینه‌ی آموزشی وجود نخواهد داشت.

کاملاً از فولاد ضد زنگ ساخته شده است. درنتیجه در برابر خوردگی بسیار مقاوم است و طول عمر بالایی را ارائه میدهد.

نیاز به تعمیر و نگهداری کم

بطور کلی طراحی قوی، قابلیت اطمینان بالا و عمر طولانی خدمات فنی، کارایی ویژه‌ی دستگاه کلاسیفایر را تضمین می کند. در حالی که نیازهای تعمیر و نگهداری حداقل است.

 

دانه گیر مارپیچی (Spiral Grit Classifier)

انواع کلاسیفایر مارپیچی که با نام نمونه‌های مکانیکال نیز شناخته میشوند، دارای مکانیزم نسبتاَ ساده‌ای هستند. چنانکه یک اسپیرال (دانه گیر مارپیچ) در وسط مخزن کج کلاسی‌فایر تعبیه میشود. این اسپیرال به لحاظ ابعاد عرضی، اندکی کوچکتر از اندازه‌ی عرض مخزن طراحی میشوند تا در حین چرخش و انجام فعالیت، به لبه‌‎های منبع گیر نکند. سرعت گردش مناسب این اسپیرال، موجب شده تا کلاسیفایر مکانیکی برای کارفرمایان دارای محبوبیت قابل توجهی باشد. چراکه بدین ترتیب با کاهش اغتشاش وارد شده به جریان فاضلاب/پساب، میزان شنگیری و ذره گیری بیشتر میشود.

نکته: درون این دستگاه ها، سر ریزگاه های پایینی و فوقانی برای خارجسازی و جداسازی پساب و ذرات معلق جامد، تعبیه شده است.

کاربردهای کلاسی‌فایر

از مهمترین کاربرد های کلاسیفایر در کاربری‌های گوناگون، میتوان به نمونه‌های زیر اشاره داشت:

تصفیه فاضلاب شهری. (شن‌گیری از جریانات فاضلابی و جداسازی عناصر جامد از پساب و جداسازی‌های مواد آلی)

نمک زدایی. (کلاسیفایرها قابلیت نمک زدایی حدودی دارند. اما بی‌شک بهترین گزینه برای نمک زدایی و شیرین سازی آبهای آشامیدنی، دستگاه آب شیرین کن صنعتی می‌باشد)

صنایع کشاورزی. (عملکرد مثبت دستگاه کلاسیفایر برای امور کشاورزی میتواند به 2 صورت تجلی یابد. اول بصورت مستقیم در فرآیند شن‌گیری آبهای مورد استفاده قرار گرفته و یا در پروسه‌ی نمک زدایی میتواند بکار گرفته شود. دوم آنکه در فرآیندهای تصفیه فاضلاب، بخشی از مواد آلی و عناصر دیگر توسط کلاسیفایرها جدا میشوند و میتوانند در امور زراعی مورد استفاده قرار بگیرند)

صنایع تولید و بسته بندی مواد غذایی.

کارخانه های مواد شیمیایی. (بمنظور خالص سازی جریانات ورودی به دستگاه های صنعتی تولید مواد شیمیایی گوناگون)

کارخانجات کاغذ و خمیر کاغذ.

کارخانه‌های سوزاندن. (از جمله مراکز صنعتی سوخت جامد)

صنعت معدن.

انتخاب سایز کلاسیفایر

قطر کلاسیفایر می تواند از 12 تا 24 اینچ متفاوت باشد. اگرچه که تجربه نشان داده که قطر 12 اینچ، پرتقاضاترین سایز قطر محسوب میشود. درهمین زمینه باید گفت:

قطر 12 اینچ دستگاه کلاسیفایر برای سرعت جریان تا 150 گالن در دقیقه، طراحی و تولید میگردد. در سوی دیگر قطر 24 اینچ این دستگاه‌ها برای سرعت جریان تا 300 گالن در دقیقه بکار گرفته میشود.

سایز کلاسیفایر با جریان هیدرولیکی گالن در دقیقه(GPM) و انتقال جامد برای نوار نقاله پیچ اندازه‌گیری خواهد شد.

چه زمانی از هیدروسیکلون (HydroCyclone) در کلاسیفایر استفاده می شود؟

هنگام دریافت جریان‌های کمتر از تقریباً 250 GPM، بهره گیری از هیدروسیکلون لازم نیست. اما زمانی که جریان از 300 GPM یا بیشتر باشد، اغلب استفاده از هیدروسیکلون در نظر گرفته می‌شود. هیدروسیکلون ها آب را از سنگ ریزه جدا می کنند و بیش از 90 درصد جریان را بدون شن و ماسه به داخل پکیج باز می‌گرداند. دوغاب شن، کمتر از 10 درصد جریان به قیف کلاسیفایر می رود. افزودن یک هیدروسیکلون به یک سیستم باعث می شود که قیف کلاسیفایر برای سیستمی که جریان ورودی بالاتری برای دستیابی به زمان داشته و کارایی یکسان دارد، کوچکتر باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو استیل صنعت